COVID-19 MAATREGELEN - OPSTART TRAININGEN - BELANGRIJKE INFORMATIE

Beste volleybalspelers,

Goed nieuws! We mogen terug sporten… al is het onder strikte voorwaarden. Laat ons met z’n allen de COVID-19 regels nauwgezet volgen, zodat we mogen blijven sporten. Anders zal het snel terug gedaan zijn. Dus we rekenen op ieder van jullie om dit in goede banen te laten verlopen.

Hieronder vind je de algemene en specifieke COVID-19 maatregelen voor de Witte Merel die vanaf 1 september van kracht zijn. We verwachten dat dit de komende weken verder zal aangepast worden en zullen jullie op de hoogte houden wanneer dit gebeurt. Met het bestuur houden we een rechtstreekse lijn met de burgemeester van Lint.

COVID-19 maatregelen:

 • Alle sporters (+12 jaar) dragen een mondmasker in de inkom, de gang en het sanitair.
 • Bij het binnenkomen ontsmet elke sporter zijn handen en registreert de sporter zich via de QR code die in de gang hangt. (Deze QR registratie is gelinkt met ons Twizzit systeem, mocht je daarvoor nog geen login hebben, kan je steeds bij Gert Hellemans terecht)
 • Bij het binnenkomen van de zaal, de klinken ontsmetten en de banken op je eigen terrein. Als je de palen moet plaatsen, deze ook eerst ontsmetten. Spray beschikbaar.
 • Voor de beoefening van de sport zelf is het dragen van een mondmasker niet nodig. De trainer daarentegen draagt altijd een mondmasker en houdt voldoende afstand met de spelers, zeker als de trainer meerdere bubbels traint.
 • Elke sporter heeft z’n eigen handgel bij en een eigen drinkbus. Na de training ontsmet elke sporter opnieuw z’n handen.
 • Hou je nauwgezet aan de trainingsuren. Er kan pas een andere groep gebruik maken van de zaal als de vorige groep deze heeft verlaten. Opgelet: afbreken van netten, het opnieuw ontsmetten van de handen en het verlaten van de zaal dient binnen de tijd te gebeuren zodat de volgende groep geen hinder ondervindt. Dus best 5 à 10 minuten vroeger stoppen. De groep die buiten wacht, houdt rekening met de 1,5 meter afstandsregel en houden hun mondmasker op.
 • Om onderling contact tussen de bubbels maximaal te beperken, zal er gewerkt worden met aparte in- en uitgangen. De nooddeuren blijven tijdens het sporten openstaan voor de nodige extra luchtcirculatie.
 

Ingang 

Uitgang 

DWM: Polyvalente Zaal 

Hoofdingang 

Nooddeuren PZ 

DWM: Nieuwe Sport Zaal

Ingang SZ

Nooddeuren SZ 

 • Als verschillende verenigingen dezelfde zaal gebruiken, wordt in de nieuwe Sportzaal steeds de scheidingswand gebruikt en in de Polyvalente zaal de rolbrug met het zwarte doek.
 • Ouders die hun kinderen komen afzetten mogen NIET mee naar binnen. Als ze toch uitzonderlijk binnen moeten zijn om iets af te spreken met de trainer bijvoorbeeld, dragen zij een mondmasker en respecteren ze de 1,5 meter afstand regel. Ouders halen hun kinderen op aan de aparte uitgang. Bij regenweer kunnen zij eventueel onder het afdak van de fietsenstalling schuilen.
 • Er zijn GEEN supporters toegelaten in de zaal. In de Polyvalente zaal zijn toeschouwers enkel vanuit de cafetaria toegelaten (volgens de horeca richtlijnen).
 • De kleedkamers zijn open om sportzakken op te bergen. De douches blijven gesloten. Je komt bij voorkeur toe in je sportkledij om de tijd in de kleedkamer te beperken en om een vlotte aankomst en vertrek te garanderen. Tussen elke bubbel moet de kleedkamer gereinigd worden. De groep die toekomt zorgt voor een korte ontsmetting (extra aandacht voor klinken en banken, spray is beschikbaar) Er kan pas een andere groep gebruik maken van de kleedkamer als de vorige groep deze heeft verlaten.
 • Toiletten mogen gebruikt worden. Telkens ontsmetten vóór en na gebruik. Spray is beschikbaar. Altijd handen wassen

De huidige veiligheidsprotocollen voor dynamische sporten zoals volleybal bepalen dat er per 30m2 maximaal 1 sporter (+12 jaar) in de zaal mag zijn. Concreet wil dit zeggen dat in de Polyvalente zaal maximaal 31 volleyballers tegelijkertijd in de zaal mogen zijn. Voor de nieuwe Sportzaal zijn dit er 26. Dit zijn inderdaad kleine aantallen. In overleg met de gemeente Lint mogen wij toch onze huidige trainingsmomenten behouden, maar we zullen gezamenlijk die totalen in het oog moeten blijven houden. Hetzelfde geldt voor de verschillende geplande oefenwedstrijden in september.

Wat dit betekent voor onze competitiewedstrijden is nog niet volledig duidelijk. Meer daarover over enkele weken. We verwachten enkele versoepelingen en houden een korte lijn met gemeente Lint en de Vlaamse Volleybal bond.

 

Veel volleybal plezier en hou het veilig!

Het bestuur

 

P.S. Wat betreft het volleybal materiaal hebben we als club enkele nieuwe investeringen gedaan, gelieve hier zorgvuldig mee om te gaan en alles telkens op zijn plaats terug te zetten. Het aanvalsmachine is vooral een tool voor de jeugd om hen te leren de bal hoog te pakken. Hieronder 2 foto’s van hoe het materiaal er normaal gezien opgeruimd bijstaat. Alvast bedankt

P.S.2: De 3 witte blok boxen en 2 ijzeren ballen karren staan naast elkaar. De 4 ballenkarren ook in het andere gedeelte.

P.S.3: Heeft iemand de 3 kleine (oranje) winkel karretjes gezien?