Supporteren...een feest voor iedereen !

Of het nu gaat over jeugd- of seniorenwedstrijden, als club geven we graag onze visie mee aan onze begeleiders en supporters ivm. het aanmoedigen van onze teams, en centraliseren deze rond het kernwoord RESPECT.

Respect voor het individu, of het nu gaat over een speler, een coach, een scheidsrechter, of de tegenstrever. Supporteren beoogt het aanmoedigen van een bepaald team om het te laten uitstijgen boven zichzelf, niet het bekritiseren van een individu of team. Het scanderen van slogans dient zich aldus te richten op het team dat u verkiest aan te moedigen. Agressieve en/of aanstootgevende taal (laat staan daden) hoeven dan ook geen deel uit te maken van het supportersjargon.

Specifiek naar de jeugdwedstrijden benaderen ouders hun kind op een positieve manier, en bij uitbreiding ook de andere kinderen van het team en deze van de tegenpartij. Waarom geen appreciatie uiten voor een knappe prestatie van de tegenstander? Wees niet gefocust op de score en het eindresultaat, maar waardeer de geleverde inspanningen en moedig eerlijkheid en fair play aan. Deze boodschap geven we tevens ook mee aan onze jeugdcoaches en -trainers.

Respecteer daarenboven beslissingen van scheidsrechters en coaches. Zij hebben ook het beste voor met de spelers en de club.

Supporteren dient bij te dragen aan de prestaties van de spelers en de algemene wedstrijdsfeer.
Bedankt om samen met ons van volleybal een feest te maken, op en naast het veld !