VC Tesla Lint - Berichtgeving vanuit het bestuur

WOORDJE VAN DE VOORZITTERDE ONDERVOORZITTER & VVB-MANAGER

 

Een week geleden waren we met z’n allen nog het beste van onszelf aan het geven in de verschillende competities van het VVB , SPORTA en KWB.

Maandag 16 maart kregen we volgend bericht van de Vlaamse Volleybal Bond als maatregel tegen de verspreiding van het Corona Virus:

In samenspraak tussen Volley Belgium, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020. Dit betekent dus ook dat alle nog geplande organisaties meteen geannuleerd worden, dit voor zowel de jeugdreeksen als de seniorreeksen.
De federatie zal tegen 31 maart een beslissing nemen over :

• Het al dan niet toekennen van eventuele kampioenstitels of dalers in alle reeksen;

• De invoering van de geplande competitiehervorming welke voorzien was voor volgend seizoen;

• De verdeling van Europese tickets in samenspraak met de beide liga’s.

Dat wil dus zeggen dat ook alle trainingen worden afgelast. Voor sommigen onder ons kwam dit als een donderslag bij heldere hemel, niet direct wetende wat ze ineens met al die vrijgekomen tijd moesten aanvangen.

Ondertussen weten we dat nog heel wat andere maatregelen worden getroffen door de Federale overheid om de verspreiding van het Corona Virus tegen te gaan. Dan lijken onze sportieve zorgen plots klein bier tegenover al die sociale en economische uitdagingen die in België en voor heel de wereld opduiken. De gezondheid van de bevolking komt op de eerste plaats.

Er werd ook beslist dat in de hoogste reeksen de competitie niet wordt hervat na 3 april. Er wordt geen kampioen aangeduid. 

Vanuit het bestuur blijven we de evoluties op de voet volgen en zullen we jullie op de hoogte houden van eventuele wijzigingen of uitzonderingen. We zullen onze ‘officieuze’ kampioenen binnen de club op een gepaste manier in de bloemetjes zetten bij aanvang van het nieuwe seizoen.

In tussentijd wensen wij iedereen sterkte in deze confronterende tijden. Verzorg uzelf en blijf gezond.

 

 

Met Sportieve groet,

 

Walter Laurent, Rudy Verhoeven & Hans Tielemans

Voorzitter, Ondervoorzitter een VVB-manager van VC TESLA LINT