Update COVID-19 maatregelen – competitie opstart & Opkomende activiteiten

Beste volleybalspelers,

De trainingen zijn ondertussen hervat en iedereen volgt redelijk goed de huidige COVID-19 maatregelen. Bedankt daarvoor! Blijf dat zeker doen, zodat we mogen blijven sporten. Deze COVID-19 maatregelen blijven voorlopig van kracht. Als deze aangepast worden, zullen we jullie op de hoogte houden wanneer dit gebeurt. Met het bestuur houden we een rechtstreekse lijn met de burgemeester van Lint.

COVID-19 maatregelen Training (herhaling vorige communicatie)

 • Alle sporters (+12 jaar) dragen een mondmasker in de inkom, de gang en het sanitair.
 • Bij het binnenkomen ontsmet elke sporter zijn handen en registreert de sporter zich via de QR code die in de gang hangt.
 • Bij het binnenkomen van de zaal, de klinken, de banken, de palen en de ballen ontsmetten. Spray beschikbaar.
 • Voor de beoefening van de sport zelf is het dragen van een mondmasker niet nodig. De trainer daarentegen draagt altijd een mondmasker en houdt voldoende afstand met de spelers, zeker als de trainer meerdere bubbels traint.
 • Elke sporter heeft z’n eigen handgel bij en een eigen drinkbus. Na de training ontsmet elke sporter opnieuw z’n handen.
 • Hou je nauwgezet aan de trainingsuren. Er kan pas een andere groep gebruik maken van de zaal als de vorige groep deze heeft verlaten. 
 • Om onderling contact tussen de bubbels maximaal te beperken, zal er gewerkt worden met aparte in- en uitgangen. De nooddeuren blijven tijdens het sporten openstaan voor de nodige extra luchtcirculatie.
 • Ouders die hun kinderen komen afzetten mogen NIET mee naar binnen.
 • De kleedkamers zijn open om sportzakken op te bergen. De douches blijven gesloten.
 • Toiletten mogen gebruikt worden. Telkens ontsmetten vóór en na gebruik. Spray is beschikbaar. Altijd handen wassen

De huidige veiligheidsprotocollen voor dynamische sporten blijven van kracht. Wij mogen onze huidige trainingsmomenten behouden, maar we zullen gezamenlijk de totalen in het oog moeten houden.

COVID-19 maatregelen Competitie:

 • Er zijn GEEN supporters toegelaten in de zaal. In de Polyvalente zaal zijn toeschouwers enkel vanuit de cafetaria toegelaten (volgens de horeca richtlijnen). In de cafetaria kunnen maximaal 60 personen binnen. Tafels en stoelen mogen NIET verplaatst worden, dus niet iedereen zal vanuit de cafetaria de matchen kunnen volgen. We raden de bezoekende ploegen aan om na de match huiswaarts te vertrekken, zodat er plaats vrijkomt voor de supporters van de ploegen die erna spelen. Dit zal een bottleneck vormen, dus laat ons met z’n allen hier respectvol mee omgaan, zodat we mogen blijven sporten en zodat we de cafetaria mogen blijven gebruiken.
 • Vooraan in de inkomhal staat onze nieuw TESLA- LCD Scherm. Daarop vind je alle informatie voor het weekend. Op die manier weet iedereen perfect op welk terrein en in welke kleedkamer ze moeten zijn. Je weet ook wanneer niemand meer achter jou moet spelen, zodat de palen en het net kunnen afgebroken worden.
 • Mocht er iemand positief testen op COVID-19, gelieve dit proactief door te geven aan Gert Hellemans (gert.hellemans72 [at] gmail.com">gert.hellemans72 [at] gmail.com) en Tim Claes (tim.claes09 [at] gmail.com). Zij zijn de Corona contactpersonen voor VC TESLA LINT. Wij zullen dan actief vragen aan de rest van de betrokken ploeg om zich te laten testen.
 • We zullen de competitie laten opstarten volgens de huidige planning en blijven in nauw contact met de Vlaamse Volleybalbond als er alsnog wedstrijden dienen verplaatst te worden. Vooral het aantal mensen in de zaal gaan we met z’n allen nauwgezet in het oog moeten houden. De ploegen van een nieuwe wedstrijd kunnen pas in de zaal, wanneer de ploegen van de vorige wedstrijd uit de zaal zijn. Op 2 à 3 mensen te veel gaat het niet neerkomen, maar als er ineens 10 mensen meer in de zaal staan dan toegelaten, wordt het moeilijk om dat uit te leggen. Met gevaar dat we strengere maatregelen zullen opgelegd krijgen.

Opkomende activiteiten:

 • zondag 20 september: wafelverkoop door de Jeugd à nog geen wafels besteld? Zeker doen! Bestel hier. #Steundejeugd
 • zaterdag 26 september: Van 09u30 tot 13u30 ‘Corona-proof’ merchandising aan de inkomhal van de Witte Merel met pannenkoekenslag van onze allerkleinsten in de cafetaria De Merel à de nieuwe Tesla Lint sportkledij ziet er super uit. Kom zeker een kijkje nemen en ga dan meteen even langs onze pannenkoekenstand. (voor de merchandising zijn we verplicht met een afsprakensysteem te werken om te vermijden dat we met teveel tegelijkertijd gaan moeten aanschuiven. Meer info op onze website)
 • zaterdag 3 oktober: Van 09u30 tot 13u30 ‘Corona-proof’ merchandising in de inkomhal van de Witte Merel met hotdogslag van onze allerkleinsten in de cafetaria De Merel
 • De ‘wine-tasting’ van 23 september hebben we jammer genoeg moeten afgelasten omwille van de beperkingen inzake corona. We zoeken een nieuwe datum eind november/begin december.
 • Weekend van 9-10-11 oktober: ‘Corona-proof’ jeugdweekend in 2 aparte bubbels (U11-U13 & U15-U17)
 • We bekijken op dit moment of we een ‘Corona-proof’ versie kunnen maken van de  galamatch. Deze staat voorlopig gepland op 7 november.

Veel volleybal plezier en hou het veilig!

Het bestuur